Fotografii la tara – proiect Polonus

Fotografii la tara – proiect Polonus

Proiectul polonus 2

Imi permit sa mai ies un pic din sablonul de fotografie de nunta sau eveniment si prezint noi imagini de la un proiect foarte drag mie . Proiectul Polonus in care voi fotografia comunitatiile poloneze din Bucovina.  Este vorba de fotografii realizate intr-o lume pe care eu personal, cred ca multi dintre noi am dat-o uitarii…. O lume unde timpul parca sta in loc… unde a merge kilometri intregi prin praf pana la magazin, scoala sau primarie este inca ceva normal… Si totusi m-am simtit bine in acea lume … e lumea satului romanesc inghetat inca in secolul trecut ( cu mici exceptii , poate…)

In prima parte a proiectului care a fost realizat iarna nu am avut ocazia sa vad atata agitatie insa acum am putut admira si fotografia viata satului in  diferite ipostaze si am fost fascinat de naturaletea cu care oamenii inca isi duc traiul.

Când, la oraş, zumzetul si claxoanele masiniilor îţi sfâşie capul aici in mijlocul satului la Poiana Micului, Solonetul Nou sau Plesa “adie “ doar sunetul scos de greieri si pasari.

Din cand in cand cate o Dacie strapunge linistea si un nor de praf apare pe ulita care de fapt e strada principala.

M-au fascinat caii lasati liberi prin sate, m-a impresionat Bolek sculptorul, am fost impresionat de ritualul colectarii laptelui, de copii de la ansamblul folcloric Solonet de cei de la scoala din Poiana Micului si de ciotka Anca care ne-a dat voie sa o fotografiem cum facea tuica de mere si multe, multe alte lucruri care nu credeam ca mai exista…

Mai vreau sa-i multumesc lui Stefan pentru tot efortul care l-a facut pentru a fi acolo la ore la care majoritatea oamenilor inca dorm…

Ar fi mult de povestit insa voi lasa imaginile sa vorbeasca…

Doru Halip

 
11 Comments

 1. ela

  superbe fotografii

 2. Daniela

  Superbe momente ati surprins, iar rezultatul e magnific. O emotie in fiecare fotografie…

 3. multumesc

 4. sabina frijan

  intoarcerea la natura..la copilarie..la viata intr-un cuvant!! o alta lume dar o lume foarte reala si astazi! si desigur nici nu putea fi mai bine surprinsa ,cu atat mai mult cu cat persoanele care o surprind au trait-o,au inteles-o asa cu bune si rele si au iubit-o si pastrat-o vie in amintire!! felicitari dragilor! sublim!!

 5. Giuliana

  Pauza mea de cafea a fost sa ma uit la fotografiile facute de voi iar la final am oftat ca s-au terminat. Nu te mai saturi uitandu-te la ele. Pe mine m-au deconectat total de realitate:))) Este fabulos, sunt fabuloase:))). FELICITARI!!!

 6. multumim mult si ne bucuram ca putem impartasi ce simtim si traim prin imagini…

 7. Tandin

  Exceptional…nici nu ma asteptam la altceva din partea ta, dar, unele chiar m-au surprins…deosebite! Felicitari!

 8. Elisa

  I’m speechless…..fabulous!!

 9. stefan

  In primul trebuie sa iti spun ca nu trebuie sa imi multumesti pentru ca am fost cu tine la orele alea matinale. Placerea a fost de partea mea iar, vazand fotografiile, nu pot decat sa imi cumpar special o palarie pentru a o putea ridica in semn de respect in fata ta.

  Niciodata nu cred ca am crezut ca printr-o fotografie poti sa surprinzi si altceva decat o imagine. Se pare ca m-am inselat, pentru ca fotografiile tale ma contrazic fara a mai putea gasi un argument in favoarea mea. Si aici nu vorbesc despre dinamism ci tocmai despre imortalizarea unui peisaj complet (de fapt poate e mai corect sa spun ca ai realizat un instantaneu complex al satelor pe care le-am vizitat).

  Ca sa nu mai scriu mai multe poate ca o interjectie ar sugera mai bine starea mea de spirit cand am vazut fotografiile: UAUUUU!!!!

 10. carina

  fotografiile voastre sunt o oda inchinata vietii..iar voi niste fotografi lipsiti de complexe care surprindeti viata si creati o complicitate cu privitorul…
  lucrurile normale,pe care altii le-ar considera drept “facile” voi le transformati in spectacol…in arta…minunat…

 11. Era o sarbatoare ceva sau oamenii chiar se imbracau asa?
  Frumoasa compozitie, mi-ar fi placut sa fiu acolo sa pun niste still in motion.